Отговора ме устройва идеално. Благодаря ви много!
Отговориха ни, че не е начислено ДДС тъй като за тях е транзитна продажба.
Пише само, че сделката е необлагаема съгл. чл. 7 от Президентски указ 633/72... направихме запитване за точния превод и чакаме отговор
Здравейте!
Не отварям нова тема, а се вмъквам в тази, защото имам подобен казус.
При мен ситуацията е следната: българска фирма, регистрирана по ЗДДС в България, купува стока от италианска фирма с регистрация по ДДС в Италия и я продава на фирма, регистрирана по ДДС в Гърция. На пръв поглед класическа тристранна операция, но всъщност не е така, защото стоката пристига от Трета страна на пристанището в Солун, където българската фирма я продава на гръцката. Стоката въобще не идва на територията на България. Транспорта е за сметка на италианската фирма, а обмитяването е за сметка на гръцкия ни клиент. Италианската фирма ни издава фактура без да начислява ДДС. Не е ВОП, не е тристранна операция, но не знам как да включа фактурите за покупка и продажба в дневниците по ДДС. За фактурата, която издаваме на гръцкия ни клиент ползваме чл. 69, ал. 2, т. 1 или??
Всеки съвет ще ми бъде от полза.
Благодаря предварително!
Ето и отговора, който получих в специализирано списание.. :) може да бъде от полза и на някого другиго...
Зравейте!

Моля за помощ, че съвсем се обърках... Българско дружество купува стока от фирма във Франция. Българското дружество има договор за логистика с гръцка фирма, тъй като клиентите на българското дружество основно са гръцки фирми. Закупената стока не идва на територията на страната, а директно от Франция се транспортира в склада в Гърция. От там се продава на гръцките ни контрагенти. Въпросът ми е - след като не ВОД, а и не попада в хипотезата на тристранните операции, по кой член трябва да бъдат издавани фактурите към гръцките ни контрагенти. Всички участници са с регистрации по ДДС в собствените си страни.
Благодаря предварително за помощта! :)